Ce se întâmplă cu iubirea după căsătorie ? – partea I

Distribuie acest articol

Facebook
WhatsApp
Telegram
Facebook

Există mii de persoane căsătorite sau divorțate care sunt măcinate de aceeași întrebare. Unii discută despre aceste lucruri cu , prietenii, alții, cu specialiștii și alții, cu preoții. Unii își pun retoric această întrebare. Uneori răspunsurile sunt date de jargonul psihologilor, fiind așadar, de neînțeles. Alteori, răspunsurile sunt comice ori constau în povești din bătrâni. Multe glume sau zicale au un sâmbure de adevăr în ele, dar a-i răspunde cuiva în acest fel de inutil ca a-i da o aspirină unui om care suferă de cancer.

Dorința de a avea un mariaj bazat pe iubire este adânc înrădăcinată în psihologia noastră. Aproape orice revistă de succes are în fiecare ediție cel puțin un articol referitor la cum poți păstra vie iubirea în căsnicie. Cărțile pe această temă sunt numeroase ,la radio și la televizor se difuzează o mulțime de talk-show-uri pe același subiect. Este o adevărată provocare să întreții iubirea în cuplu.

Și-atunci cum se face că , dincolo de atătea surse și sfaturi ,există atât de puține cupluri care par să fi descoperit secretul întreținerii iubirii și după nuntă?

Cum se face că după ce citim un articol cu titlul ” 101 modalități prin care să-ți exprimi iubirea față de partener “, alegem 2-3 care ni se par utile, ne zbatem să le punem în aplicare , iar partenerul nici măcar nu-și dă seama de eforturile noastre ? Iar apoi renunțăm, fără să mai luăm în considerare și celelalte 98 de căi, și ne întoarcem la viața noastră de până atunci.

Adevărul este că există mai multe limbaje ale iubirii și oamenii nu cunosc limbajul de iubire al pertenerului.

“Pentru a ne comunica dragostea pe înțelesul celuilalt,

trebuie să învățăm limbajul primar prin care acesta receptează iubirea.”

Întelegem deplin doar limba primară – maternă, inclusiv cea a iubirii. Așa că, în viața de zi cu zi, fiecare dintre noi se exprimă în limbajul primar de iubire, și atunci se pare că unul din noi vorbește chineză și unul engleză, așteptându-ne mai apoi să ne întelegem și să fim înțeleși mai departe de partener.

Pentru a ne comunica dragostea pe întelesul celuilalt, trebuie să învătăm limbajul primar de iubire prin care acesta receptează iubirea.

Există cinci limbaje de bază a iubirii :

  • primul limbaj DECLARAȚIILE
  • al doilea limbaj TIMPUL ÎN DOI
  • al treilea limbaj DARURILE
  • al patrulea limbaj SERVICIILE
  • al cincilea limbaj CONTACTUL FIZIC

După ce identifici și înveți să vorbești limbajul primar de iubire al partenerului, poți spune că deții secretul care stă la baza unei căsnicii de lungă durată, bazată pe afecțiune. Nevoia de iubire nu dispare după nuntă, dar, pentru a înteține acest sentiment, cei mai mulți dintre noi trebuie să depună un oarecare efort și să învețe limbajul de iubire al partenerului, un limbaj care, pentru noi, poate fi străin. Nu ne putem bizui pe limbajul nostru dacă partenerul are alt limbaj și nu înțelege. Când ne dorim ca partenerul să simtă că-l iubim, așa cum îi și arătăm, trebuie să ne exprimăm sentimetele prin intermediul limbajului său de iubire.

Detalii despre limbajele de iubire în urmatoarele articole.

Distribuie acest articol

Facebook
WhatsApp
Telegram
Facebook

Urmareste-mi activitatea pe:

Descopera Acess Facelift

Access Facelift este o metodă minunată de a întineri faţa şi întregul corp, lasându-le relaxate, scoţând la suprafaţă frumuseţea interioară a fiecăruia.

Descopera Acess Bars

Access Bars® se practică în peste 170 de țări din întreaga lume și e folosită ca un instrument potent și pragmatic.

Descopera Theta Healing®

Prin Theta Healing pot fi reprogramate gandurile nesanatoase si pot fi vindecate emotiile distructive pentru a obtine bunastarea fizica, emotionala si spirituala

Îți prezint cu mare bucurie și entuziasm primul meu ebook:
VINDECAREA INTERIOARĂ – Jurnalul Transformării Tale“.

Creat dintr-o profundă dorință de a ajuta și de a dărui, acest ghid este conceput pentru a te însoți pas cu pas prin minunata călătorie a vindecării și autocunoașterii.